Historien om The Andrews Sisters

Oppdatering 20/2: Førestillinga er endra grunna sjukdom.

I staden vert ei førestilling om Vera Lynn satt opp, til same tid.

Etter forestillinga blir det servert "Afternoon Tea".

Det er forhåndssalg av billetter på museet og på vår lokale bokbutikk, Sund Bok på Sund Senter.

"Historien om The Andrews Sisters"

"The Andrews Sisters" er en musikkteaterforestilling som forteller historien om de tre norsk-amerikanske søstrene som tok verden med storm med sin fantastiske sceneutstråling og stemmeprakt i 30- og 40-årene. Søstrene hadde norsk mor og det sies at det var fra sin norske familie søstrene fikk sin musikalitet fra. De vokste opp i Mound, Minneapolis, og startet sin karriere som sangere i varietéteater. De slo gjennom med låten "Bei Mir Bist du schöen" i 1938, de ble døpt Dronningene av jukeboxen", de solgte over 100 millioner plater og de hadde flere topp 10-plasseringer enn The Beatles og Elvis. Denne musikken har masse energi og fenger på tvers av generasjoner. Her blir det teater,  kostymer, dans og selvfølgelig masse musikk!

Fru Kroken – Laverne Andrews

Fru Kroken spiller storesøster Laverne. Kroken jobber som sangpedagog og er vokalist i blant annet eventbandet The HITSTERs som var husband i Sommeråpent på NRK sommeren 2016. I tillegg har Maiken medvirket som artist i britisk X-faktor, i Melodi Grand Prix på BBC og i "Minneboka 70 åra". Maiken er webansvarlig i Underholdningsvogna.

Fru Barra – Patty Andrews

Fru Barra spiller rollen som lillesøster Patty. Barra jobber frilans som sangpedagog, musikalartist og vokalist i ulike band. Hun har medvirket i musikaler som Evita, West Side Story og Hellemyrsfolket, og har også jobbet som showartist på cruisebåten MS Color Magic og Wallmans On Tour. For tiden er hun showartist for showteamet Starworkers.

Benedicte er bookingansvarlig i Underholdningsvogna.

Frøken Waaler – Maxene Andrews

Frøken Waaler spiller rollen som Maxene og er søsteren midt i søskenflokken. Waaler jobber som musikalartist og har medvirket i store musikaler som blant annet West Side Story, A Chorus Line, Evita og High School Musikal. Våren 2018 er hun å se som rollen "Marty" i nyoppsetningen av Grease på Chateau Neuf. Hun jobber fast som stemmeskuespiller og er stemmen til blant annet Avsky i filmen "Innsiden ut".

Anette er fast vikar i Underholdningsvogna.

Underholdningsvogna

Kompaniet Underholdningsvogna består av de unge damene Maiken Stølan Kroken fra Gjerdrum, Kjersti Vatnan Ekman fra Nes i Akershus og Benedicte Barra Kvinge fra Sotra utenfor Bergen. Anette Lauenborg Waaler fra Røa i Oslo er fast vikar. Alle aktørene har høyere utdanning i musikk, dans og teater. Kompaniet har base i Oslo og Akershus, men turnerer i hele Norge.

Siden 2013 har Underholdningsvogna produsert ulike musikalske forestillinger for en stadig voksende publikumsgruppe. De har besøkt kulturhus, pensjonistforeninger, sanitetsforeninger, sykehjem og pleie- og eldresentre med sine forestillinger. Året 2015 ble et høydepunkt da Underholdningsvogna fikk opptre på NRK i Beat for Beat i siste sesong med Ivar Dyrhaug. Siden da har kompaniet turnért i store deler av Sør-Norge samt samarbeidet med flere ulike storband.

I februar 2017 hadde Underholdningsvogna premiere på musikkteaterforestilling "100 år med Vera Lynn". Hun fikk kallenavnet "The Forces’ Sweetheart" og sangerinnen fylte 100 år 20.mars.

Høsten 2017 var Underholdningsvogna på turné med denne forestillingen i regi av Teater Ibsen i Telemark og Vestfold fylke.

2018

I 2018 har Underholdningsvogna flere spennende prosjekter og samarbeid. Blant annet skal de medvirke som artister i Romerike Sommershow med Tommy Steine og Tore Petterson samt spille flere storbandkonserter i Østlandsområdet.

I mars 2018 har de premiere på konsertforestillingen "Hildringstimen".